• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/psychli45/domains/cintadebats.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
-A +A

Overzicht veel gestelde vragen

Aan welke regels moet de behandelaar zich houden?

De behandelaar volgt de beroepscodes voor psychotherapeuten (2007) en psychologen (2007) (zie www.nvvp.nl) en houdt zich aan de wetten binnen de gezondheidszorg met rechten en plichten van behandelaars en cliënten (Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)), de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst) en de WKCZ (Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector). Zie voor een samenvatting de folder van de NVVP, of www.nvvp.nl cliënt/wet- en regelgeving.

Hoe worden mijn gegevens bewaard, hoe lang en wie mag ze inzien?

Het behandelplan (en de diagnose), brieven van en over u en aantekeningen over uw behandeling komen in een digitaal dossier. Het dossier is vertrouwelijk en kan niet door anderen dan de behandelend psycholoog worden ingezien. U mag uw dossier zelf wel inzien en kan een kopie van uw dossier krijgen. Voor meer gegevens over het dossier en recht op inzage en kopie zie de NVVP-cliëntenfolder.

Wat als u niet tevreden ben?

De behandelaar houdt zich aan de uitgangspunten van haar beroepsgroep (NIP en NVVP) en haar beroepscodes met respect voor de cliënt/patiënt. Als u niet tevreden bent over de omgang of de behandeling kunt u dat het best met de behandelaar zelf bespreken. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u een klachtenbemiddelaar inschakelen. Bij ernstige klachten kan u de Klachtencommissie van de NVVP of Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg inschakelen. Meer informatie kunt u vinden in de NVVP-cliëntenfolder en op www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/ikhebeenklacht.

Wat moet u doen bij crisis?

Als er sprake is van crisis belt u zo spoedig mogelijk uw huisarts of in het weekend en ’s avond de huisartsenpost in uw omgeving. Voor Bilthoven is dat huisartsenpost Zeist, telefoon 0900-4301430, Prof. Lorentzlaan 76, 3707 HL. U kunt daarna ook Cinta de Bats bellen. Bij afwezigheid, wordt zij vervangen door Lonneke Prins, telefoon 06 338 09367.

Worden de gegevens die de behandelaar van mij heeft veilig bewaard?

De behandelaar is door de wet verplicht om uw gegevens vast te leggen (Zorgverzekeringswet en Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)). Als u bezwaar hier tegen heeft kunt u dat met de behandelaar bespreken. Zij zal alleen met uw toestemming gegevens aan anderen geven, tenzij er zich een noodsituatie voordoet waarbij u of andere mensen in gevaar komen. Om tot een zo goed mogelijke behandeling te komen zal zijn indien nodig uw behandeling met collega’s, die ook geheimhoudingsplicht hebben, bespreken.